Kinderkralen: het grootste assortiment acrylkralen voor kinderen

Kinderen vinden het heerlijk om lekker creatief bezig te zijn. Dat begint vaak al als ze klein zijn, met het rijgen van kleurrijke kralenkettingen. Dat is niet alleen goed voor hun creativiteit, maar ook voor het ontwikkelen van de fijne motoriek en het sneller leren herkennen van kleuren, vormen en formaten. Zelfs het leren tellen en lezen kan je met kinderkralen stimuleren! Bekijk hiervoor onze cijferkralen en letterkralen. Bij Kralenhandel.nl vind je het grootste assortiment met kinderkralen én de leukste bedels!

Acryl kinderkralen

De kinderkralen en -bedels in onze collectie zijn gemaakt van acryl (kunststof). Het voordeel hiervan is dat ze erg licht in gewicht zijn, maar ook dat ze goed tegen een stootje kunnen. Bovendien zijn ze bestand tegen vocht. Dit maakt de kralen zeer geschikt voor kinderhandjes en hebben daarom vaak de voorkeur boven houten kinderkralen, al brengen deze juist vaak een hoger gevoel van nostalgie met zich mee.

Kinderkralen in alle soorten en maten

Kinderen zijn gek op kleurtjes en figuren. En hoe klein ze ook zijn, ze hebben altijd wel een voorkeur voor bepaalde vormen van bijvoorbeeld dieren, bloemen, hartjes, etc. Daar hebben wij bij het samenstellen van ons assortiment rekening mee gehouden. Zo is er voor ieder kind wat wils.

Rijggat

De meeste kralen hebben vaak een rijggat van ongeveer 1 mm, maar we hebben ook kralen met een groter rijggat. Deze zijn bedoeld voor een dikker draad of koord. Dit maakt het voor die kleine handjes net even iets makkelijker om het draad door de kraal heen te rijgen.

De kinderkralen met een rijggat van 1 mm kun je het beste rijgen op waxkoord, nylondraad, elastiek van 0,8 mm of op staaldraad. Maak je graag kinderarmbandjes? Dan kun je het beste kiezen voor elastiek.

Knutselen met kinderkralen

Naast het maken van kindersieraden, zoals armbandjes en kettingen, is er natuurlijk nog veel meer mogelijk met deze kinderkralen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een unieke haarspeld of broche? Of juist een opvallende sleutelhanger of tashanger. Je kunt er zelfs een boekenlegger van maken. En wat vind je van een make-over voor je teenslippers? Het kan allemaal met de kralen van Kralenhandel.nl. Bekijk ook onze DIY-items voor meer inspiratie.

De kinderkralen verkopen we verpakt in een zakje per soort of in een zakje per mix. De kralenmix biedt urenlang rijgplezier voor de kids. Deze mag dus niet ontbreken op vakantie of op een regenachtige dag. En vind je de kralen als volwassene stiekem ook leuk? Geen probleem! Deze kralen worden door volwassenen ook graag gebruikt voor het maken van de mooiste creaties.

Workshop met kinderkralen

Doordat kinderen lang zoet zijn met kralen, is het natuurlijk ook een leuk idee om een eigen kinderworkshop te organiseren. Bijvoorbeeld voor een kinderfeestje! Dat kan gewoon bij jou thuis. Sterker nog: wij komen je graag een handje helpen! Neem contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wil je het feestje liever buiten de deur? Dat kan natuurlijk ook. In onze winkel in Capelle aan den IJssel hebben we voldoende ruimte en keuze uit duizenden kralen. Bekijk snel onze workshops en plan een datum! Dat wordt een leuke en gezellige dag om sieraden te maken.

Bestel je kinderkralen online

Bestel de kinderkralen eenvoudig online in onze webshop. Wij gaan er gelijk mee aan de slag, zodat je jouw bestelling zo snel mogelijk in huis hebt. Wil je de kralen liever eerst in het echt zien? Of krijg je geen genoeg van het aanbod in onze webshop? Bekijk dan snel onze openingstijden en kom eens langs in onze kralenwinkel in Capelle aan den IJssel!