Kralen van (DQ) metaal

Kralen van (DQ) metaal

Er bestaan veel verschillende soorten kralen, waaronder ook de metalen kralen. Deze kralen zien er altijd anders uit en kunnen een gekleurde coating hebben, zoals  goud, roségoud, koper, een verzilverde kleur, antiekzilver, brons en gunmetal. De kleuren van deze (edel)metalen zorgen ervoor dat de kralen een sterke en krachtige uitstraling krijgen.

Gevormde metalen kralen

Bij metalen kralen gaat het niet alleen om de kleur, maar ook om de vorm. Kralen zijn al lang niet meer allemaal rond en dat geldt dus ook voor de metalen kralen. Zo zijn er dus ook leuke bloemetjes, sterren, ovalen en andere figuren beschikbaar. Is een lieflijke stijl niet zo jouw ding en ga je liever voor robuust of opvallend? De metalen kralen zijn ook verkrijgbaar in de vorm van bijvoorbeeld een doodshoofd. Of ga je voor een religieuze vibe, met een kraal van Buddha of een kruis? Deze voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit ons grote assortiment met metalen kralen.

Kralen voor hem en haar

Het kenmerkende van metalen kralen is dat ze direct een stoere uitstraling  geven aan jouw zelfgemaakte sieraad of andere accessoire. Dat is niet alleen leuk voor vrouwen, maar ook voor de mannen! Steeds meer mannen dragen sieraden, die vaak wat robuuster en stoerder van aard zijn. Ook voor hen zijn de metalen kralen dus een goede keuze. Vooral in armbanden, vaak gecombineerd met wat grovere houten kralen met natuurlijke kleuren, doet de metalen kraal het goed.

Rijggat

Metalen kralen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Wat je veel ziet, is dat de meeste kleinere kralen een rijggat hebben van ongeveer 1 mm. Deze kralen zijn geschikt om op nylon of elastiek te rijgen, maar je kunt ze ook prima rijgen op waxkoord. Wil je een dikker rijgkoord gebruiken? Kies dan voor kralen met een wat groter rijggat.

Voor plat leer bestaan er kralen met een rechthoekig rijggat, die je eenvoudig over het leer heen schuift. Deze kralen worden dan ook schuifkralen genoemd. Voor het populaire Regaliz leer kan je gebruik maken van schuifkralen met een rijggat van ca. 6 x 10 mm. Je kunt voor deze kralen ook gemakkelijk twee keer een rond leren koord van 5 mm rijgen. Dit geeft een ontzettend leuke twist aan jouw sieraad.

DQ: Designer’s Quality

Bij Kralenhandel.nl vind je ook metalen kralen van het zogenoemde DQ: Designer’s Quality. DQ staat voor zeer hoge kwaliteit en dat zie je: je sieraden krijgen direct een luxe uitstraling. De kralen zijn standaard nikkelvrij en zullen daarom niet snel verkleuren. Wanneer je zelf sieraden maakt die je wilt verkopen, dan kun je dus het beste kiezen voor DQ kralen. Hiermee bied je namelijk de beste kwaliteit voor jouw klant. DQ kralen worden in Europa gemaakt en voldoen aan alle Europese eisen.

Combineer je metalen kralen voor een opvallend sieraad

Met metalen kralen maak je in een handomdraai de mooiste sieraden. Zoals net al werd genoemd, doen ze het heel goed in combinatie met houten kralen. Daarnaast laten ze zich ook goed combineren met natuurstenen en half-edelsteen kralen. De grotere metalen kralen die je terugziet in bijvoorbeeld kettingen, worden vaak gecombineerd met acrylkralen. Doordat dit kunststof is, is het veel lichter om te dragen. Ook wordt er om deze reden vaak gekozen voor een combinatie met een metallook kraal. Het zou te zwaar zijn om meerdere metalen kralen om je nek te hangen. Deze alternatieven bieden een mooie en stijlvolle oplossing.

Trend van het moment

In kleinere sieraden, zoals een armband of broche, worden kleine metalen kralen soms ook als een tussenkraaltje gebruikt. Dit zorgt voor een leuk en speels effect. Tegelijkertijd is het een opvallende trend die we momenteel veel zien terugkomen. Zo worden er vele armbandjes geregen op elastiek, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuursteen kralen of houten kralen. Daartussen wordt een metalen kraal gebruikt als tussenzetsel. De kraal heeft bijvoorbeeld de vorm van een leeuwenkop of een Buddha, maar er zijn natuurlijk ook andere metalen kralen die je hier uitstekend voor kunt gebruiken om jouw sieraad te voorzien van jouw eigen stijl.

Bestel metalen kralen online bij Kralenhandel.nl

In de webshop van Kralenhandel.nl vind je een zeer uitgebreide collectie met metalen kralen. Heb je iets moois gevonden? Bestel het dan eenvoudig online in onze webshop. Wij zorgen ervoor dat jij jouw bestelling zo snel mogelijk in huis hebt en snel aan de slag kunt!

Benieuwd wat voor kralen we nog meer in onze collectie hebben? Bekijk dan onze openingstijden en kom eens langs in onze kralenwinkel in Capelle aan den IJssel.