Wat kun je doen met kralen?

Misschien ken je kralen alleen als iets waar je leuke armbandjes of kettingen mee kunt maken. Maar er is nog zo veel meer mogelijk met kralen dan alleen het maken van sieraden!

Tas- of sleutelhanger met kralen

Je tas gaat altijd en overal met je mee. Hij hoort bij jou. Daarom is het leuk om ook een stukje van jouw persoonlijkheid in je tas te leggen. Dat kan met behulp van een leuke tashanger, die je eenvoudig zelf kunt maken met behulp van kralen.

Hetzelfde geldt voor je sleutels, die vaak verstopt zitten in diezelfde tas. Hoe handig is het dan als er een opvallende sleutelhanger aan zit, waarmee je jouw sleutels eenvoudig weet op te sporen.

Kan je hier wel wat hulp en inspiratie bij gebruiken? Kopje thee erbij, misschien? Of liever een glas wijn, samen met wat vriendinnen of familieleden? Meld je dan aan voor onze leuke workshop Sleutelhanger en Tashanger Maken.

Versier jouw rieten Ibiza hoed met kralen

Nu de zomer elke dag een beetje dichterbij komt en de zon zich straks weer wat vaker laat zien, is een trendy rieten hoed een goed idee! Om deze aan te laten sluiten bij jouw persoonlijkheid, kan je hier uitstekend kralen voor gebruiken. Kies kleuren die je mooi vindt. Wil je het subtiel houden? Dan kan je prima wegkomen met kleinere kralen. Maar ook met grotere kralen kan je tot een erg mooi eindresultaat komen. Benieuwd hoe? Meld je dan aan voor onze workshop Rieten Hoed Pimpen.

Pimp je schoenen en slippers

Zelfs je schoenen en slippers zijn gemakkelijk te versieren met kralen. Extra inspiratie kan je hiervoor opdoen tijdens de workshop Teenslippers Pimpen. Tijdens deze workshop versier of pimp je een paar gewone teenslippers. Door gebruik te maken van kralen, lint, bedels en draad worden ze omgetoverd naar een stel unieke, trendy exemplaren!

Maak je eigen dromenvanger

De dromenvanger komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De indianen waren ervan overtuigd dat wanneer je zelf een dromenvanger maakt, alle goede dromen worden doorgelaten en de slechte dromen worden gevangen in de dromenvanger. Zodra de ochtend aanbreekt, glijden de slechte dromen ervan af en drogen ze op in het zonlicht.
Tegenwoordig worden ze vooral gezien als een sfeervolle accessoire in de slaapkamer, dankzij de vrolijke kleuren van de kralen en de zachte veertjes. Of je nu gelooft in de spirituele werking van een dromenvanger of niet; leuk zijn ze zeker!

Breng sfeer aan in jouw interieur

De slaapkamer is overigens niet de enige plek in huis waar je kralen tegen kunt komen. Ze worden namelijk ook vaak gebruikt als sfeervolle accessoire, gecombineerd met een opvallende hanger. Deze worden bijvoorbeeld opgehangen voor het raam of aan een deurklink. Het oogt gelijk gezellig! Hier worden vaak grotere houten kralen voor gebruikt met natuurlijke of pastelkleuren. Wist je trouwens dat je kralen zelfs tegen kunt komen tussen de planten, met een leuke hanger?

Trendy haarversiering

Kralen worden ook vaak gebruikt voor haarversieringen. Vooral bij meisjes zien we ze veel, maar toch zijn er ook jongens die worden gespot met kralen in hun haar. Kralen kunnen -net als aan een ketting- in het haar worden geregen, maar de trend van dit moment is om de kralen te verwerken in de inmaakvlecht. Door hier en daar een kraal mee te nemen in een vrolijke kleur, geeft dit een speels effect. Wanneer je kralen gaat gebruiken voor het haar, let er dan op dat het rijggat groot genoeg is voor de pluk haar die je er doorheen wilt rijgen.

Meer inspiratie?

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden met kralen! Benieuwd? Neem een kijkje op onze inspiratie-pagina of kom langs in onze kralenwinkel in Capelle aan den IJssel. Bekijk voor je komst nog even onze openingstijden.