Zomerse sieraden maken met schelpen

Bij de zomer denk je aan de warmte van de zon, het geluid van de golven van de zee, het zand tussen je tenen op het strand en natuurlijk ook aan schelpen!

Schelpen staan symbool voor verschillende dingen, zoals het leven, liefde en vruchtbaarheid. Het is dus niet zo gek dat we schelpen vaak terug zien komen in sieraden, zoals kettingen, oorbellen, armbandjes en enkelbandjes. Natuurlijk kun je deze sieraden ook zelf maken, die er niet alleen heel uniek en bijzonder uitzien, maar die ook nog eens helemaal trendy zijn! Zo geef je jouw outfit heel gemakkelijk een zomerse touch met leuke schelpkralen.
 

Kauri schelpen

De bekendste schelpen die worden gebruikt voor zomerse sieraden, zijn kauri schelpen. Het handige aan deze prachtige schelp is dat er twee varianten zijn. De eerste heeft een gaatje aan de bovenkant, waardoor je er een hanger van kunt maken. De tweede variant heeft een platte achterkant. Daardoor kan deze mooi tussen waxkoord of een ander koord worden geknoopt voor armbanden. Maar je kunt ze ook heel goed gebruiken voor enkelbandjes, een originele haarband of zelfs voor op je riem! Je kunt er eindeloos veel mee maken. Naast sieraden en accessoires passen ze ook heel goed in decoraties voor in je huis, zoals in een windlicht of schaal met zand en kaarsen.

Wist je trouwens dat kauri schelpen ook heel mooi te combineren zijn met hout? Dit geeft namelijk een prachtige natuurlijke en authentieke uitstraling.
 

Zomerse schelpbedels in verschillende vormen

Naast de kauri schelpen zijn er nog veel meer soorten schelpen. Er bestaan zelfs schelpen in de vorm van iets heel anders! Zo heb je bijvoorbeeld schelpen in de vorm van bloemen, sterren, druppels, etc. Hoe leuk is dat! Deze schelphangers zijn heel licht en kunnen daarom ook worden gebruikt als hanger in jouw nieuwe paar zelfgemaakte oorbellen. Voor een iets stoerdere beach look, kan je ook gebruik maken van de schelpenbrokjes.
 

Ibiza kralenmix

In de Ibiza kralenmix vind je niet alleen kralen, maar ook allerlei verschillende soorten schelpen. De kralen in deze mix zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en kokos. De Ibiza mix is exclusief verkrijgbaar bij Kralenhandel en is beschikbaar in verschillende kleuren.
 

Ronde kunststofkralen met schelp

Een andere bijzondere kraal is de kunststofkraal, waarin stukjes schelp zijn verwerkt. De kralen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en krijgen een unieke look door de schelpen! Zo kan je de schelpen dus ook op een subtielere manier in jouw sieraden verwerken. Dat is vooral handig als het jou meer gaat om de symboliek van de schelpen, zonder dat je dit groots wilt uitdragen. Maar het is natuurlijk ook een hele leuke kraal die elk sieraad een leuke twist geeft.
 

Schelpen bedels

Houd je niet zo van echte schelpen? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor bedels van Designer Quality (DQ) of hobbymaterialen.
 

Schelpenkralen online kopen of in onze winkel

Bij Kralenhandel vind je alle bovenstaande schelpenkralen en –bedels,  plus nog vele andere mooie exemplaren om jouw sieraden mee te versieren. Alles is makkelijk online te bestellen in onze webshop, maar In onze fysieke kralenwinkel in Capelle aan den IJssel heb je nog veel meer keuze uit unieke en aparte schelpen voor het maken van jouw sieraden. Hiervan zijn er vaak maar een paar op voorraad. Ben je op zoek naar iets unieks? Dan is een bezoekje aan onze winkel dus zeker aan te raden! Bekijk voordat je komt wel even onze openingstijden.

Heb je nog niet veel ervaring met het maken van sieraden? Volg dan eens een workshop. Dit kan bij ons in onze kralenwinkel, maar wij verzorgen deze ook op locatie.