Wat is waxkoord en waarvoor gebruik je het?

Waxkoord wordt vaak gebruikt bij het maken van sieraden. Maar wat is het nu precies en waar kan je het eigenlijk allemaal voor gebruiken?

Wat is een waxkoord?

Waxkoord is een koord, gemaakt van katoen. Daar overheen is een dun laagje was aangebracht. Dit laagje was (of wax) zorgt ervoor dat het koord niet snel pluist. Het laagje was zorgt er ook voor dat vuil zich minder makkelijk aan het waxkoord hecht. Een ander voordeel is dat het erg sterk is, waardoor je het voor veel verschillende creaties kunt gebruiken.

Waarvoor wordt waxkoord gebruikt?

Waxkoord (meestal met een dikte van 3 mm) wordt het meest gebruikt als de basis voor een eenvoudige ketting. Door er alleen maar een mooie hanger aan te hangen, wordt het resultaat al snel een trendy sieraad waarmee je gezien mag worden!

Daarnaast is waxkoord ook zeer geschikt voor sieraden, die worden gemaakt met knooptechnieken. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan Shamballa-armbanden of vlechtarmbanden. Maar ook voor vele andere toepassingen is waxkoord geschikt. Zo kan je het prima gebruiken voor trendy sleutelhangers of macramé (een handwerktechniek, waarbij verschillende draden worden samengeknoopt en zo patronen vormen).

Uitgebreid assortiment

In ons assortiment heb je keuze uit een zeer uitgebreid aanbod in waxkoord. Zo hebben we veel trendy kleuren, waarmee je eindeloos kunt combineren. Ook de maten zijn zeer divers. Of je nu op zoek bent naar 1 mm, 2 mm of 3 mm; bij Kralenhandel.nl vind je het allemaal. En het leukste is dat je het makkelijk online kunt bestellen in onze webshop!

Bij Kralenhandel.nl verkopen we waxkoord per 10 meter. Hierbij worden meerdere meters zoveel mogelijk aan elkaar geleverd, zodat je de rol optimaal kunt gebruiken. Heb je nog meer nodig? In onze kralenwinkel in Capelle aan den IJssel vind je ook rollen van 100 meter waxkoord.

Waxkoord gebruiken

Voordat je begint met het rijgen, kun je het beste het koord schuin afknippen en het uiteinde insmeren met Hasulith sieradenlijm. De lijm zorgt er namelijk voor dat je makkelijker het koord door de kraal kunt steken en het katoen aan de binnenkant niet gaat pluizen.

Wanneer je gaat afhechten, kun je gebruik maken van een schuifknoop. Maak je een armbandje met een slotje? Dan kun je het waxkoord in een kleine veterklem klemmen, waarna je het slotje eraan bevestigt met een verbindingsringetje. Wanneer je dikker waxkoord gebruikt, kun je er ook een eindkapje op lijmen. Ook hiervoor adviseren we Hasulith sieradenlijm te gebruiken.

Is waxkoord geschikt voor kinderen?

Ook de beginnende rijgertjes kunnen uitstekend uit de voeten met waxkoord. Waar je wel op moet letten, is dat het rijggat groot genoeg is voor de kralen die je gebruikt. Veel kralen hebben namelijk een rijggat van 1 mm.

Bestel je waxkoord online bij Kralenhandel.nl

Heb je een mooi waxkoord gevonden waarmee je jouw mooiste sieraden en andere creaties tot leven kunt brengen? Bestel het dan eenvoudig online in onze webshop. Wij gaan gelijk aan de slag met jouw bestelling, zodat je het snel in huis hebt en ermee aan de slag kunt.

Benieuwd wat we nog meer hebben? Of wil je graag met eigen ogen die rollen van 100 meter zien? Bekijk dan snel onze openingstijden en kom eens langs in onze kralenwinkel in Capelle aan den IJssel.